Росія навмисно створює дефіцит дизельного палива в Україні

Читать на русском
Трейдери стверджують, що поставки вже законтрактованого ресурсу тривають, однак нових партій не відвантажують.

Поставки дизельного палива в Україну з Росії були зупинені 9 вересня в зв'язку з рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю обнулити більшість раніше виданих дозволів експортерам.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію OilNews.

«Із п'ятниці більшість дозволів, виданих раніше ФСТЕК, обнулили. Поставки зупинені. Українські компанії екстрено подають нові документи для розблокування російського імпорту. Інформації про причини такого ходу регулятора російські постачальники не мають у своєму розпорядженні», – наводить видання коментар одного з імпортерів волгоградського дизпалива.

Рішення ФСТЕК російські постачальники палива надіслали більшості українських контрагентів. Але наразі достеменно відомо про зупинку поставок із підприємств російського «Лукойлу». Водночас підтвердженої інформації про ситуацію з поставками через нафтопродуктопровід ДП «Прикарпатзахідтранс» поки немає.

«Поставки вже законтрактованого ресурсу тривають. Однак нових партій не відвантажують», – пояснив ще один співрозмовник OilNews.

За його словами, попередня інформація про можливе припинення поставок з'явилася ще на початку тижня.

Диференційований акциз штовхає ціну на паливо вгору – експертДиректор ТОВ «Консалтингова група А-95» Сергій Куюн розповів, чому ціна на паливо буде зростати й надалі

За підсумками першої половини 2016 року частка російських поставок дизпалива на ринку України склала 32% (42,5 тис. тонн). Таким чином, цього року український споживач помітить російське ембарго.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Укргазвидобування» провело перші електронні біржові торги паливом класу «Євро-5» на торговому майданчику ТБ «Українська енергетична біржа».

Нагадаємо, Шебелинський газопереробний завод почав виробництво бензину А-95, який відповідає європейському стандарту екологічності «Євро-5», після виконання проектів із модернізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: