Автомобільний газ почав дешевшати

Читать на русском
Зниження ціни ЗВГ на біржових торгах на 1,5 тис. грн призведе до зниження його ціни в роздрібній торгівлі.

В Україні помітна тенденція до зниження ціни автомобільного газу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання OilNews, кореспондент якого спостерігав за ходом торгів на «Українській енергетичній біржі».

«Ми задоволені фінальною ціною реалізації, оскільки перебуваємо на початку періоду динамічного зниження цін, викликаного ресурсом, який вже їде в Україну», – зазначив комерційний директор «Укргазвидобування» Сергій Федоренко.

СВГ виробництва ПАТ «Укргазвидобування» на додатковому комерційному аукціоні 22 вересня торгувався в діапазоні 19-20 тис. грн/т. Вартість газа Селещинського ГПЗ склала 19 250-20 000 грн/т. Суміш Яблунівського ГПЗ була реалізована в діапазоні по 19 000-19 600 грн/т. Несподівано два лоти бутану були куплені за ціною, близькою до стартової, – 13 400 грн/т і 13 600 грн/т.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв демонтувати незаконно встановлені газові заправкиСказано 15 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Це призвело до падіння середньої вартості реалізації бутану до 17 500 грн/т, що на 1000-1 500 грн/т нижче ціни ЗВГ на торгах 7 вересня.

Як повідомлялося раніше, поставки дизельного палива в Україну з Росії були зупинені 9 вересня в зв'язку з рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю обнулити більшість раніше виданих дозволів експортерам. Також різко впали обсяги продажів скрапленого газу російського походження.

Це не перший тиск такого характеру на Україну, який здійснює РФ. На початку жовтня 2015 РФ також різко знизила експорт скрапленого газу на територію України, а поставки дизельного палива припинилися взагалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: