Шведи збільшать потужність своїх вітростанцій в Україні вдвічі

Читать на русском
Віндкрафт Україна наступного року планує освоїти 70 млн євро та збільшити потужність своїх ВЕС до 76 МВт.

ТОВ «Віндкрафт Україна» планує збільшити потужність своїх вітроелектростанцій на 45 МВт у 2017 році.

Про це повідомив генеральний директор компанії Карл Стурен, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Цьогоріч ми починаємо будувати фундамент для підстанції, буде освоєно близько 5 мільйонів євро. Наступного року буде освоєно близько 70 мільйонів. У нас зараз встановлена ​​потужність у 31 МВт, наступного року хочемо запустити ще 45 МВт», – сказав він під час форуму «Таврійські горизонти».

Стурен додав, що «Віндкрафт Україна» планує й надалі займатися будівництвом ВЕС, а в інші сектори відновлюваної енергетики поки йти не буде.

ТОВ «Віндкрафт Україна» – компанія, що займається розробкою та інвестуванням у проекти вітрової енергетики в Україні. Компанія володіє та оперує розташованими в Херсонській області вітроенергетичними активами загальною потужністю 31 МВт, які використовують установки Vestas V-112 на 3 МВт і підстанції від ABB Group.

Вчора стало відомо, що українські компанії почали будувати дві сонячні електростанції в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Як повідомлялося раніше, на парламентських виборах 2014 року тоді ще кандидат у народні депутати України за одномандатним виборчим округом №119 Михайло Бондар у своїй передвиборчій програмі пообіцяв сприяти розвитку альтернативної енергетики. Ця обіцянка досі перебуває в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: