Нуланд у Москві: який план для Донбасу готують до реалізації? Експерт

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Кардинальні зрушення навряд чи будуть, тому що все залишається на рівні консультацій.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Воля, аналізуючи візит помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд до Москви для переговорів із керівництвом РФ щодо Донбасу.

«Безумовно, центральною темою буде відведення військ і те, як бути далі з цим процесом. Не виключено, що Нуланд, грубо кажучи, як посередник привезе із собою для узгодження певні умови, які американська сторона почула від України», – припустив політолог.

Основним моментом у переговорах із Нуланд залишається розведення військ і реалізація умовного плану Еро-Штайнмаєра.

«Істотних змін від візиту Нуланд чекати не варто. Це не погано й не добре, а просто річ у тім, що все це на рівні консультацій», – констатував він.

Крім того, потрібно враховувати й той факт, що як такого перемир'я на Донбасі не було, періодично підписують угоди, якийсь час це тримається, але в підсумку все валиться. Потрібно порушувати питання про контроль насамперед тих, хто перебуває в зоні бойових дій.

«Є неконтрольовані елементи й вони б'ють по всіх наших фронтах», – підкреслив він.

Як відомо, напередодні в Брюсселі держсекретар США Джон Керрі заявив, що в Росії не має бути сумнівів щодо того, що Штати продовжать підтримувати Україну.

Нагадаємо, у вересні очільники МЗС Німеччини та Франції з робочим візитом відвідали Київ і заявили, що після «режиму тиші» Україні потрібно міняти Конституцію в частині виборів на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: