Комітет підтримав обмеження пересування підозрюваних нардепів

Читать на русском
Один із комітетів Верховної Ради дав добро на те, щоб обмежити виїзд народних депутатів за кордон.

Комітет Верховної Ради у закордонних справах підтримав законопроект, який виключає виїзд за кордон депутатів, подання на яких дала Генеральна прокуратура.

Про це в Facebook написав народний депутат Вадим Денисенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні комітет у закордонних справах підтримав законопроект, який унеможливлює втечу депутатів, подання на яких дала Генеральна прокуратура, за кордон. Згідно з проектом, якщо Генпрокуратура дає подання на депутата, він стає невиїзним на період розгляду цього питання в Раді (час обговорення чітко регламентований)», – заявив нардеп.

За його словами, проти цієї ініціативи виступили представники фракцій «Опозиційного блоку» та «Радикальної партії», а представник «Батьківщини» утримався.

«Дякую всім, хто допоміг писати цей закон і хто сьогодні підтримав законопроект. Тепер важливо включити проект до порядку денного сесії», – додав Денисенко.

Нагадаємо, раніше нардеп від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявив, що у Верховній Раді зареєстровано кілька законопроектів, які зможуть врегулювати питання виїзду народних депутатів з України.

Також відзначимо, що генеральний прокурор Юрій Луценко провалив свою обіцянку щодо чергових подань про арешт народних депутатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: