У БПП придумали, як заборонити депутатам виїжджати з України

Читать на русском
У пропрезидентській фракції підготували проекти законів, які зможуть заборонити народним обранцям виїзд із країни.
Олексій Гончаренко

У Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів, які зможуть врегулювати питання виїзду народних депутатів з України.

Про це журналістам у кулуарах парламенту розповів нардеп від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Уже розроблено кілька законопроектів, ухвалення яких дозволить урегулювати питання заборони виїзду депутата, на якого є подання на зняття депутатської недоторканності, за кордон. Коли з’являється подання на зняття депутатської недоторканності, з цього моменту Державній прикордонній службі заборонено випускати цю людину за межі країни», – зазначив політик.

За його словами, депутата не можна буде затримати чи заарештувати, але заборонити випускати з країни буде можна. На думку Гончаренка, для підтримки цих законопроектів є голоси.

«Законопроекти, які регулюють такі ситуації, вже зареєстровані у Верховній Раді. Чекаємо, коли вони будуть поставлені до порядку сесії для розгляду та ухвалення. Думаю, це може бути наступного сесійного тижня», – заявив він.

Нагадаємо, раніше нардеп Ірина Суслова повідомила, що міжфракційне об'єднання «Антіпопулісти» презентує законопроект про анулювання дипломатичного та закордонного паспортів для депутатів, щодо яких Генпрокуратура робить подання до регламентного комітету парламенту про зняття депутатської недоторканності. 22 серпня ця ініціатива була зареєстрована в Раді під номером 5038.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: