У Росії заарештований український журналіст

Читать на русском
У московському СІЗО за підозрою в шпигунстві утримується журналіст агентства Укрінформ Роман Сущенко. 47-річний співробітник ЗМІ заарештований Лефортовським судом.
Роман Сущенко

Лефортовський суд Москви заарештував журналіста українського агентства «Укрінформ» Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві».

Про це повідомляє видання «Відкрита Росія», передає «Слово і Діло».

«Ми абсолютно випадково зустріли в камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці 47-річного громадянина України Романа Сущенка. Він розповів, що він журналіст, якого звинувачують у шпигунстві. Подробиць свого затримання й звинувачень, які йому пред'явили, Сущенко не зміг повідомити нам. Співробітники Лефортово заборонили нам його питати про кримінальну справу», – розповіла член ОНК Москви Зоя Свєтова.

Своєю чергою, Сущенко повідомив правозахисникам, що під час затримання на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому подзвонити додому й повідомити дружині про свій арешт.

У Києві знайдений мертвим російський журналістУ Києві на Подолі знайдений мертвим журналіст, засновник російського інформаційного агентства Новий Регіон Олександр Щетинін.

Слідство ФСБ РФ надало йому державного адвоката. Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві.

«Український консул вже підтвердив інформацію про арешт цього журналіста в Росії», – підкреслює видання.

Також наголошується, що наразі в Кіровській області відбуває покарання за «шпигунство на користь України Валентин Виговський (засуджений на 14 років).

Нагадаємо, що з початку року Генеральна прокуратура України направила до суду 10 кримінальних проваджень щодо злочинів, пов'язаних із перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів.

Раніше повідомлялося, що Нацполіція просить ФБР США прискорити експертизи, проведені в рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, й звернулася до Німеччини за допомогою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: