Гройсман відреагував на арешт українського журналіста в Росії

Читать на русском
Грйсман вважає, що звинувачення в шпигунстві, які були висунуті затриманому в РФ Роману Сущенку, остаточно ставлять Росію в ізоляцію від цивілізованого світу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що Росія остаточно прирекла себе на ізоляцію від цивілізованого світу після затримання співробітника українського інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка.

Про це він пише у себе в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Росія остаточно прирекла себе на ізоляцію від цивілізованого світу. Звинувачення в шпигунстві, які були висунуті Роману Сущенку, українському громадянину й кореспонденту українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» – це черговий доказ масових і системних порушень прав людини шляхом переслідування, арештів і судів за сфабрикованими справами», – написав український прем'єр.

Гройсман закликав міжнародне співтовариство та міжнародні правозахисні організації «виступити на захист українського журналіста й усіх інших українських громадян, які стали політичними в'язнями».

Свобода слова по-українськи: чим небезпечний журналістський страх?Останній інцидент з убивством в центрі Києва Павла Шеремета вкотре оголив нерв суспільної дискусії щодо ролі та значення професії журналіста в Україні. Внутрішні та зовнішні небезпеки й виклики, з якими стикаються журналісти, є ганебними реаліями, які можуть суттєво вплинути на розвиток громадянського суспільства

Нагадаємо, що 2 жовтня 2016 року російські ЗМІ повідомили про затримання 30 вересня в Москві українського журналіста Романа Сущенка, який, за словами його колег, приїхав туди в особистій справі. Працівники ФСБ РФ заявили, що затриманий «є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України».

Пізніше стало відомо, що Московський суд заарештував українського журналіста на два місяці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: