В ОРДЛО готуються до «виборів»

Читать на русском
В самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках стартували так звані праймеріз  –попереднє громадське голосування за кандидатів на виборах.
Ігор Плотницький

У самопроголошених Донецькій та Луганській «народних республіках» стартували «праймеріз» – попереднє голосування за учасників «виборів».

Про це з посиланням на «РІА Новини» пише «Слово і Діло».

Так, 208 «виборчих дільниць» сьогодні відкрилися в «ДНР», повідомив журналістам «прес-аташе ТВК» Олег Баликін.

Про кількість «дільниць» в окупованих районах Луганської області не повідомляється, проте відомо, що там для участі в «праймеріз» зареєструвалися 243 «кандидати». Серед них – і самопроголошений лідер «республіки» Ігор Плотницький.

Яку ціну заплатить Україна за «режим тиші» на Донбасі?Військовий експерт поділився міркуваннями з приводу «режиму тиші» в зоні АТО та тиску Заходу щодо виконання політичної частини Мінських угод.

«Я сам із задоволенням беру участь у праймеріз, хоча це слово не зовсім наше, російське, але всі ми розуміємо значення цього заходу для республіки. Це дійсно дуже важливий крок на шляху визнання нашої республіки. Це говорить про те, що Луганська народна республіка може цивілізовано провести вибори. Ми готові до цих виборів. Я вважаю, що потрібно і своєчасно», – заявив Плотницький.

Нагадаємо, відповідно до Мінських домовленостей, вибори на окупованих нині територіях Донецької та Луганської областей можливі лише за умови припинення вогню, відведення іноземних військ і відновлення державного кордону України.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло про самогубство «правої руки» Плотницького, «радника глави ЛНР» Геннадія Циплакова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: