Яку ціну заплатить Україна за «режим тиші» на Донбасі?

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

«Тиша» на Донбасі буде ціною виконання політичної частини Мінських угод, а це дорівнює нашій капітуляції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт із військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи встановлення «режиму тиші» на Донбасі та позицію Заходу щодо виконання політичної частини Мінських угод.

«Спочатку мають вийти російські війська з Донбасу, має бути встановлений український контроль над кордоном, мають бути роззброєні всі незаконні збройні формування та відновлений цілковитий контроль за територією», – констатував Лосєв.

«У 1938 році чехи за такою ж схемою почали під тиском Великобританії та Франції виконувати вимоги Гітлера. Чехи пішли на те, щоб віддати Судетську область, але Гітлер окупував усю Чехію. Така ж схема й для Донбасу», – розмірковує історик.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Конфліктолог-міжнародник Григорій Перепелиця підкреслив, що план щодо виборів, скоріш за все, дійсно є, оскільки Захід вважає, що на цьому конфлікт буде завершений.

«Але це призведе лише до того, що Україна залишиться сам-на-сам з агресією РФ, що фактично означає капітуляцію. Захід, скоріш за все, буде тиснути, щоб ми внесли зміни до Конституції з усіма наслідками. Проте навіть якщо ми це зробимо, Путін не виведе війська з Донбасу. В жодних конфліктах РФ цього не зробила – ані в Абхазії, ані в Південній Осетії, ані в Придністров'ї», – проаналізував експерт.

Нагадаємо, минулого року Президент України Петро Порошенко запевнив, що Мінські домовленості – це мирний план, який обов'язково буде виконаний. У березні він пообіцяв протягом року повернути Донбас мирним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: