У столиці буде встановлено 8 тисяч камер спостереження – Кличко

Читать на русском
Віталій Кличко заявив, що на вулицях столиці будуть встановлені 8 тисяч камер відеоспостереження, зображення з яких будуть подаватися на центральний сервер в КМДА і до правоохоронців.

На вулицях Києва буде встановлено 8 тисяч камер спостереження.

Про це заявив керівник КМДА Віталій Кличко, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з бойовими діями на сході України велика кількість незареєстрованої зброї знаходиться на руках у громадян. Розуміючи, що криміногенна ситуація в Києві змінилася не в кращу сторону, ми збільшили фінансування програми «Безпечна столиця», в рамках якої спочатку буде встановлено 4 тисяч камер відеоспостереження, а в цілому ми плануємо встановити 8 тисяч камер», - повідомив мер.

За його словами, всі картинки з них буде отримувати центральний сервер, а відстеженням подій на вулицях одночасно будуть займатися мерія і правоохоронці.

«Ця система досить ефективно зарекомендувала себе в Ізраїлі. Вона дозволяє розпізнавати обличчя, а отже, робити повну ідентифікацію людей, які скоїли правопорушення», - зазначив Кличко.

Крім того, мер заявив, що необхідними умовами для поліпшення криміногенної ситуації в місті повинні стати введення обмежень на продаж алкоголю в нічний час, а також посилення прав поліцейських.

Раніше повідомлялося, що до квітня 2017 року Київська міська державна адміністрація та Головне управління Національної поліції у Києві планують встановити 300 камер відеоспостереження на столичних автомагістралях.

Також, столична мерія вирішила обладнати всі дошкільні дитячі установи і школи тривожними кнопками до кінця 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: