Експерт розповів, яка вимога до коаліції може стати кроком до розпуску ВР

Читать на русском
Василь Моканполітолог

Голосування було складним, але не показовим з точки зору міцності коаліції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Василь Мокан, аналізуючи ймовірність кризи коаліції та розпуску Верховної Ради.

«Жодної загрози розпуску ВР зараз немає. Президент, від якого залежить це рішення, абсолютно не зацікавлений у цих виборах», – констатував Мокан.

Президент не допустить виборів, коли у його партії 3-4-та позиція в рейтингу, а «Народний фронт» балансує на межі зникнення з політичної арени.

«Спільний інтерес зберегти місця в парламенті стимулюватиме ці дві фракції співпрацювати та утримувати коаліцію», – зауважив він.

При цьому, як пояснив експерт, дійсно існує проблема того, що в парламенті не до кінця доведене вирішення урядової кризи.

«Зараз найбільше зацікавлені в перевиборах «Опозиційний блок» та «Батьківщина». Вони можуть почати з вимоги про те, щоб у ВР нарешті оприлюднили конкретний склад коаліції, щоб вона була не де-факто, а де-юре. Це план-мінімум. Тому що однією з підстав для розпуску парламенту може стати якраз відсутність коаліції», – проаналізував Василь Мокан.

Відзначимо, під час голосування за звільнення «суддів Майдану» в залі були відсутні нардепи з груп «Воля народу» та «Відродження».

Голосів за відставку не дали «Опозиційний блок», частково «Батьківщина» та БПП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: