У ДФС розповіли, скільки українців змусять заплатити за нерухомість

Читать на русском
Якщо громадяни не згодні із сумою в податковому повідомленні, вони мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірення даних.

У поточному році податок на нерухоме майно платитимуть понад 350 тисяч фізичних осіб відповідно до нарахованих податкових зобов'язань із податку на нерухоме майно.

Земельні ділянки до цього переліку не входять, повідомив директор департаменту податків і зборів із фізичних осіб ДФС Павло Дроняк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Фінансовий клуб».

«Станом на 26 вересня до Бюджету вже сплачено 149 мільйонів гривень податку на нерухоме майно. Водночас до кінця року ми очікуємо надходження до Бюджету понад 250 мільйонів гривень податку», – зазначив він.

Загалом податком будуть обкладені 454 тис. об'єктів житлової нерухомості за ставками, визначеними в 2015 році. Громадянам вручено понад 440 тис. податкових повідомлень-рішень про сплату податку.

Якщо громадяни не згодні із сумою в податковому повідомленні, вони мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірення даних. Це можна зробити протягом 60 днів із дня отримання податкового повідомлення, адже після завершенню цього терміну за несплачений податок уже буде нараховуватися пеня.

Сергій НадалМіський голова Тернополя
Надал планує звільнити учасників АТО від сплати податків на нерухомістьСказано 23 січня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Звернутися до податкової інспекції мають і ті особи, які проживають на території України, але мають житлову нерухомість на території СЕЗ «Крим».

Як повідомлялося в травні, результат дії податку на нерухомість виявився кращим, ніж очікували – зборів було створено в 3,4 раза більше, ніж було затверджено фіскальними планами на початку року.

Нагадаємо, що вартість одного квадратного метра житла на первинному ринку нерухомості Києва в серпні 2016 року знизилася на 1,8% порівняно з липнем – до 23,453 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: