«Тіньові» зарплати виплачують 60,6% підприємців – ДФС

Читать на русском
Державна фіскальна служба зафіксувала у 60,6 відсотка платників податків порушення закону щодо повноти нарахувань, виплат зарплати та інших доходів своїм працівникам.
Фото: flickr/Assurances Logements

Державна фіскальна служба зафіксувала у 60,6% платників податків порушення закону щодо повноти нарахувань, виплат зарплати та інших доходів своїм працівникам.

Про це повідомили в прес-службі ДФС, інформує «Слово і Діло».

Зазначається, що найпоширенішими порушеннями залишаються «тіньові» зарплати.

«За результатами перевірок до бюджетів донараховано близько 272 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, 61 мільйон гривень єдиного внеску та понад 6 мільйонів гривень військового збору», – розповів Павло Дроняк, директор департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС.

Він наголосив, що роботодавці завдають шкоди не лише Держбюджету, а й позбавляють працівників права на соціальний захист та гідну пенсію.

За його словами, протягом січня-липня поточного року працівниками ДФС було виявлено понад 92 тис. найманих осіб, праця яких використовувалася без укладання трудових угод.

Крім того, виявлено понад 32 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без офіційної реєстрації. Вони сплатили до Бюджету близько 15 млн грн податків.

Нагадаємо, Мінфін пропонує підвищити мінімальну заробітну плату до 1 762 грн, а прожитковий мінімум – до 1 700 грн до кінця 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: