Рева розповів, як підвищення тарифів вплине на зарплати українців

Читать на русском
Міністр соцполітики вважає, що підвищення тарифів має нести за собою зростання зарплат, а не навпаки.
Андрій РеваФото:gazeta.zn.ua

Зростання тарифів на житлово-комунальні послуги дозволить державі відшукати можливості для підвищення соціальних стандартів.

Про це в інтерв'ю газеті «Сегодня» розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає «Слово і Діло».

За словами міністра, раніше Україна витрачала величезні суми для того, щоб компенсувати занижені тарифи, які не відповідали ринковим цінам, проте прирівнювалися до рівня бідності в країні.

«Що ми робили раніше? Ми всі гроші, які в нас є в Бюджеті, направляли на те, щоб цей тариф знизити до рівня бідності. Мільярди доларів – 54 млрд за різними оцінками – ми витратили на те, щоб знизити рівень тарифів до рівня бідності», – констатував Рева.

Комунальна прірва: скільки державі коштуватиме субсидіювання населенняПорівняно з 2015 роком кількість сімей, що звернулися за компенсацією витрат на оплату житлово-комунальних послуг, збільшилась у 3,3 раза.

Але принцип «спочатку дайте нам європейські зарплати, а потім підвищуйте тарифи», за словами глави Мінсоцполітики, діє з точністю до навпаки.

«В Європі це працювало в зовсім іншому порядку. Вони спочатку відпустили тариф – і він уперся в економічну стелю, а всі гроші, які в них були, вони кинули на підвищення соціальних стандартів. В результаті вони не морочилися з тарифами – вони регулювалися ринком, а гроші, які з'являлися в Бюджеті, витрачали на підвищення рівня життя. А нам сьогодні говорять: «Ви, будь ласка, знижуйте тарифи». Це означає «ті ресурси, яких у вас і так небагато, знову кидайте на дотацію «Нафтогазу», яка була в 14-му році 114 млрд грн», – зазначив Рева.

Нагадаємо, раніше міністр соцполітики відзначав, що боротися з дефіцитом Пенсійного фонду він збирається за допомогою розширення бази єдиного соціального внеску, перегляду списку шкідливих професій і легалізації зарплат у конвертах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: