«Укроборонпром» представив бойовий модуль «Тайпан»

Читать на русском
Електроніка та програмне забезпечення розроблені й створені українськими фахівцями. На міжнародних ринках Тайпан складе конкуренцію західним компаніям.

ДП «Спецтехноекспорт», яке належить до складу ДК «Укроборонпром», представило свій новий бойовий модуль «Тайпан», технічні характеристики якого відповідають найкращим західним зразкам.

Прем'єра відбулася на міжнародній виставці озброєнь ADEX 2016, що цими днями проходить в Азербайджані, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

«Вся електроніка та програмне забезпечення розроблені й створені українськими фахівцями. На міжнародних ринках цей бойовий модуль складе конкуренцію в тому числі західним компаніям, ми вже це спостерігаємо в ході першого дня виставки ADEX 2016», – зазначив директор ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» Павло Барбул.

«Тайпан» здійснює автоматичне наведення гармати на обрані цілі, утримує озброєння в заданому положенні незалежно від зміни положення корпусу бойового автомобіля під час руху, здійснює автоматичний супровід цілі», – наголошується в повідомленні.

Також на бойовий модуль встановлена ​​система автоматичної видачі команд наведення з урахуванням метеоумов, типу снарядів, виду озброєння, кутової швидкості та дальності цілі.

Бойовий модуль українського виробництва встановлено на бронеавтомобіль компанії AZCAN, що є спільним проектом Азербайджану та Канади.

В «Укроборонпромі» розповіли, як іде процес імпортозаміщенняУ I півріччі 2016 року кількість машинобудівних підприємств в Україні, які працюють на «оборонку», зросла до 296.

Дистанційне керування бойовим модулем здійснюється на відстані до 500 м, час автономної роботи складає 3 години. Мінімальна вага бойового модуля – 350 кг.

Нагадаємо, що 6 червня керівництво ГК «Укроборнпром» і НАТО обговорили залучення України до проекту концепції Північноатлантичного альянсу «розумна оборона» та партнерських груп Агентства НАТО з підтримки та постачання (NSPA).

Раніше «Укроборонсервіс», що належить до структури ДК «Укроборонпром», забезпечив необхідні роботи з імпортозаміщення основних елементів, які підлягають ремонту та модернізації, засобів протиповітряної оборони ЗС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: