«Укроборонпром» завершив процес імпортозаміщення елементів української ППО

Читать на русском
Раніше елементи до систем ППО, що стоять на озброєнні ЗСУ, закуповувалися в країнах колишнього СРСР, що ускладнювало завдання з проведення модернізації комплексів ППО.
ЗРК «БукМ1»

Держпідприємство «Укроборонсервіс», яке належить до структури ДК «Укроборонпром», забезпечило необхідні роботи з імпортозаміщення основних елементів засобів протиповітряної оборони (ППО) ЗС України, що підлягають ремонту та модернізації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Поставлене ​​перед підприємством завдання із забезпечення заміщення на вітчизняну елементної бази комплексів ППО й у першу чергу ЗРК «БукМ1» і ЗРК-300 на сьогодні «Укроборонсервісом» повністю виконане», – розповів заступник директора ДП «Укроборонсервіс» Олександр Матіїшин.

Раніше ці компоненти закуповувалися в країнах колишнього СРСР, що ускладнювало завдання з проведення модернізації комплексів ППО. «Перехід на СВЧ-прилади українського виробництва на новій елементній базі надасть нову динаміку роботам зі зміцнення системи ППО держави», – зазначив він.

Нагадаємо, у вересні 2015 року уряд України затвердив перелік ЗРК, що підлягають модернізації, до якого увійшли в тому числі ЗРК С-300П та «Бук М1».

Як повідомлялося раніше, в першій половині 2016 роки кількість машинобудівних підприємств в Україні, які працюють на «оборонку», зросла до 296.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: