Поляки заблокували виплату дивідендів на будівництво «Північного потоку-2»

Читать на русском
Польський газовий оператор заблокував виплату дивідендів 200 млн доларів США ПАТ «Газпром», які планували спрямувати на будівництво газопроводу «Північний потік-2».

Польська нафтогазова компанія (PGNIG) заблокувала виплату російському «Газпрому» близько $200 млн дивідендів із союзу EuRoPol Gaz, що завадить фінансувати будівництво трубопроводу «Північний потік-2» (Nord Stream 2).

Про це повідомляє Gazeta Polska Codziennie, передає «Слово і Діло».

«PGNIG отримала на такі дії згоду польського уряду», – зазначає видання, передає «Економічна правда».

Вся операція почалася на загальних зборах EuRoPol Gaz 27 червня 2016 року. Тоді керівництво фірми (48% належить PGNIG, 48% – «Газпрому», 4% – Gaz-Trading контролюється PGNIG) отримало премії – всього близько 2 млн злотих.

До керівництва EuRoPol Gaz входять шестеро росіян (представники «Газпрому») і семеро поляків. Виплата премій була умовою згоди російських співвласників на зарахування близько 540 млн злотих з іноземних банків на довгостроковий рахунок в PKO Bank Polski, що сталося в липні й серпні.

Італійці відмовилися від участі в газопроводі «Турецький потік»Найбільша італійська нафтогазова компанія Eni не зацікавлена ​​в будівництві проекту «Турецький потік».

Засідання переривалося PGNIG для того, щоб нарешті на початку вересня оголосити рішення про невиплату дивідендів, які мали бути призначені на будівництво трубопроводу Nord Stream 2.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польщі вдалося заблокувати створення СП «Газпрому» з європейськими компаніями для будівництва трансбалтійського газопроводу Nord Stream 2.

Водночас ФРН може підтримати проект будівництва газопроводу з Росії до країн ЄС «Північний потік-2» за умови дотриманні вимог законодавства, а також виключенні обмежень поставок газу в Центральну Європу територією України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: