Польща змінить правила працевлаштування для українців

Читать на русском
У 2017 році Польща змінить правила працевлаштування для громадян України. Замість заяв роботодавців будуть діяти дозволи, які видаватимуть районні бюро праці.

Наступного року Польща змінить правила працевлаштування для громадян України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Польське радіо».

«Зараз у країні діють надмірні спрощення процедури працевлаштування українців – заяви не реєструють на центральному рівні, а це ускладнює їх перевірку. Крім того, є роботодавці, які подають набагато більше заяв, ніж вони в змозі взяти робітників. Тому частина документів потрапляє на чорний ринок», – заявив голова польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота.

Україна і Польща створять робочу групу з військової співпраціМіністри оборони України і Польщі підписали протокол про питання військово-технічного співробітництва.

«З 2017 року заяви замінять дозволи, видавати які будуть бюро праці. Їх видаватимуть автоматично, але завдяки реєстрації їхню справжність буде простіше перевірити», – зазначив він.

Водночас голова польско-української господарської палати визнає, що існує ризик, що бюро праці не встигатимуть перевіряти заяви. Також є ідея, щоб оплата за видачу цих дозволів залишалася в бюро, тому що це дозволить наймати додаткових працівників.

Нагадаємо, 24 серпня президенти України та Польщі підписали спільну декларацію про стратегічне партнерство, підтримку прозахідних устремлінь України та історичного діалогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: