Зустріч Керрі та Путіна: що вирішать у Кремлі щодо України та Сирії?

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

З одного боку, РФ поводиться не зовсім адекватно в цілому, в тому числі й щодо Сирії. З іншого – це спроба втягнути Росію в співробітництво. Можливо, це одна з цілей приїзду Керрі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи інформацію про те, що під час візиту до РФ Джон Керрі може запропонувати Володимиру Путіну створити об'єднану групу для операції в Сирії.

«Є така позиція, що Росію потрібно повністю ізолювати та почати бити по всіх фронтах. Але в такому разі РФ може остаточно радикалізуватися. Можливо, з боку США буде пропозиція про співпрацю. Тому що однобокі дії РФ у Сирії вже призвели до багатьох проблем, наприклад, величезна кількість біженців», – зазначив Краснопьоров.

Тому, на його думку, зараз є спроба втягнути РФ хоч в якийсь план щодо умиротворення ситуації в Сирії.

Експерт розповів, що стане предметом торгів Путіна та КерріЕксперт проаналізував візит Джона Керрі до Москви та припустив, які домовленості можуть бути досягнуті з керівництвом РФ.

«Напевно, це основна мотивація», – припустив він.

Щодо України, то, на думку експерта, РФ не відступить від «гібридних» дій і домагатиметься «особливого статусу», щоб отримати свою частину еліти, яка впливатиме на процеси в Україні й почне «розкручувати» інші регіони.

«Єдиний варіант, щоб РФ відступила від цього, – тиснути ще більше й створити проблеми всередині Росії. Але ми стикаємося з передвиборчими перегонами в США й зараз серйозні рішення щодо України навряд чи прийматимуться. Можливо, ситуація зміниться з приходом нового президента», – проаналізував Валентин Краснопьоров.

Нагадаємо, 7 липня держсекретар США Джон Керрі відвідав Київ з офіційним візитом. За підсумками переговорів Президент України Петро Порошенко заявив, що Штати залишаються ключовим союзником України на міжнародній арені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: