Експерт: Росія хоче «прирівняти» Сирію до України

Читать на русском
Політолог Вадим Карасьов вважає, що Російська Федерація має намір примусити Сирію до федералізації.
Вадим Карасьов

Політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов прокоментував ситуацію з виведенням російських військ із Сирії та пояснив, як це позначиться на політиці РФ щодо України.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Карасьов написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами політолога, виведення військ РФ із Сирії є демонстрацією стратегічної гри Путіна, який направив військовий контингент не для допомоги Асаду, а для отримання впливу над країною.

Підсумки воєнної кампанії РФ у Сирії: втрати та наслідкиСлово і Діло зібрало найважливіші статистичні дані, аби показати, у що Кремлю вилилась воєнна операція в Сирії, яка тривала з кінця вересня 2015 року по середину березня 2016-го.

Карасьов вважає, що Росія буде примушувати Сирію до федералізації, адже вже має вплив на сирійських алавітів і курдів.

Також політолог зазначив, що Росія не буде політично «обмінювати» Сирію на Україну. «В Україні було багато розмов про можливий обмін Сирії на Україну. Але, судячи із сирійського тренду, сенс у тому, щоб не «обміняти», а «прирівняти». Й Україні потрібно заздалегідь готуватися до контргри для недопущення такого сценарію», – резюмував Карасьов.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу з 15 березня почати виведення військ із Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: