Кабмін знову планує підвищити акциз на алкоголь і сигарети

Читать на русском
Підняття акцизного податку торкнеться етилового спирту, слабоалкогольних напоїв, шампанського, вина, а також тютюнових виробів.

Урядовий комітет розглянув проект постанови «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків», який передбачає підвищення акцизу на алкоголь і сигарети.

Про це повідомляє «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Пропонується підняти акцизний податок на солодове пиво до 2,78 грн за літр (замість нинішніх 2,48); на натуральні вина з додаванням спирту та кріплені – до 8,02 грн за літр (замість 7,16); на вина ігристі – до 11,65 грн за літр (замість 10,40).

Також пропонується підвищити податок на слабоалкогольні напої з вмістом етилового спирту від 0,5% до 8,5% об'ємних одиниць та екстрактивних речовин не більше 14 г на 100 куб. см до 236,98 грн за літр стовідсоткового спирту (замість 211,59), на етиловий спирт при цьому пропонується підвищити акцизний податок до 118,50 грн за літр стовідсоткового спирту (замість 105,80).

У проекті постанови зазначається, що акцизний податок на сигари пропонується підняти до 447,82 грн за кілограм (замість 399,84), на сигарети без фільтра та з фільтром – до 356,45 грн за тисячу штук (замість 318,26). Разом із тим мінімальне акцизне зобов'язання з виплати акцизного податку з тютюнових виробів пропонується встановити на рівні 476,84 грн за тисячу штук для сигарет із фільтром та без фільтра.

Також актом передбачається внесення змін до розділу «Екологічний податок», що передбачає підвищення ставки податку за викиди в атмосферу забруднюючих речовин, ставки податку за викиди таких речовин у водні об'єкти, ставки податку за розміщення окремих видів надзвичайно небезпечних відходів.

Крім того, документом пропонується збільшити й рентні ставки за користування надрами, за користування радіочастотним ресурсом, за спецвикористання води, за використання лісових ресурсів тощо.

Нагадаємо, 1 березня набули чинності нові акцизні податки на алкогольні напої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: