Байден розповів, через що ЄС може скасувати санкції проти РФ

Читать на русском
Байден нагадав українському уряду про необхідність проведення економічних і політичних реформ, без яких Європейський Союз може переглянути санкції щодо Росії.

Віце-президент США Джо Байден зазначив, що Україні необхідно провести економічні та політичні реформи, без яких Європейський Союз може переглянути санкції щодо Росії.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

«Ми знаємо, що якщо Україна дасть привід, в ЄС є як мінімум п'ять країн, які прямо зараз скажуть: «Ми хочемо завершення санкцій проти Москви», – повідомив Байден, виступаючи в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку.

Він також зазначив, що отримуючи від США $1 млрд кредитних гарантій, Україна пообіцяла активізувати зусилля, спрямовані на реформи в енергетичному секторі та в секторі правосуддя.

Гербст розповів, скільки Росія втратила з початку санкційРосія втратила близько 1-1,5% ВВП в наслідок накладених санкцій у зв'язку з окупацією частини українського Донбасу і анексією Криму.

Байден також розповів, що з початку кризи проводить не менше двох-трьох годин на тиждень, розмовляючи з українськими лідерами й закликаючи їх активізувати реформи, і водночас докладає зусиль, щоб Німеччина, Франція та Італія зберігали санкції.

Як повідомлялося раніше, Рада ЄС ухвалила рішення щодо продовження на шість місяців індивідуальних санкцій проти 146 російських та українських фізичних осіб та 37 компаній.

Нагадаємо, 21 вересня в Нью-Йорку в рамках 71-ї Генасамблеї ООН відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з віце-президентом США Джозефом Байденом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: