Гербст розповів, скільки Росія втратила з початку санкцій

Читать на русском
Росія втратила 1-1,5 відсотків ВВП як наслідок санкцій. Але цього виявилося недостатньо, щоб переконати Путіна залишити в спокої Україну.
Джон Гербст

Росія втратила близько 1-1,5% ВВП в наслідок накладених санкцій у зв'язку з окупацією частини українського Донбасу і анексією Криму.

Про це сказав 5-й Надзвичайний і повноважний посол США в Україні та директор Євразійського центру ім. Д. Патричі при Атлантичній раді США Джон Гербст на брифінгу в Інституті Майбутнього, передає «Слово і Діло».

«Росія втратила 1-1,5% ВВП як наслідок санкцій. Але цього виявилося недостатньо, щоб переконати Путіна залишити в спокої Україну», – сказав він.

За його словами, в Україні за 2 роки таки відбулися серйозні і важливі зміни. Однією з важливих реформ стала реформа в газовій сфері, яка звільнила Україну від залежності від російського газу.   Як повідомлялося в червні Рада ЄС засіданні в Люксембурзі ухвалила рішення про продовження санкцій проти Росії, накладених у зв'язку з анексією АР Крим.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Французької Республіки взяло до відома резолюцію Національних зборів із закликом зняти європейські санкції з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: