«Київенерго» припиняє встановлення лічильників тепла через вето Президента

Читать на русском
Київенерго й міська влада запланували до початку опалювального сезону обладнати всі будинки столиці власними системами обліку теплової енергії.
Будівля «Київенерго» на вулиці Мельникова

ПАТ «Київенерго» призупиняє реалізацію програми встановлення будинкових лічильників тепла, а аварійні роботи переводить у режим надзвичайних ситуацій у зв'язку з накладенням Президентом вето на законопроект №2706.

Про це повідомляє прес-служба компанії, передає «Слово і Діло».

«Ветування Президентом законопроекту №2706, а також зволікання держави в удосконаленні нормативної бази ставлять під загрозу стабільне проходження опалювального сезону в Україні, тому програма встановлення будинкових лічильників тепла буде припинена», – йдеться в тексті заяви «Київенерго».

Рішення про припинення діяльності у сфері енергоефективності компанія пояснює тим, що вето законопроекту №2706 блокує рахунки підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), які мають борги за використаний природний газ. Цей законопроект передбачає встановлення мораторію на штрафні санкції на газові борги підприємств ТКЕ до отримання бюджетних субвенцій.

«Це призвело до згортання господарської діяльності компанії, компанія не має можливості закуповувати обладнання та проводити проектні й монтажні роботи», – уточнюється в заяві.

Підготовка до опалювального сезону під загрозою зриву – КличкоМіський голова Києва Віталій Кличко заявив, що через блокування рахунків «Київенерго» може бути зірвана підготовка до опалювального сезону в столиці.

Згідно з планами «Київенерго» та міської влади, до початку опалювального сезону всі будинки столиці мали отримати власну систему обліку теплової енергії.

Нагадаємо, Державна виконавча служба України заарештувала рахунки 104 підприємств ТКЕ України, зокрема ПАТ «Київенерго», через штрафи за вже сплачені борги минулих періодів, які виникли в результаті затримки державних субвенцій. Із моменту арешту з рахунків підприємства «Київенерго» було примусово стягнуто 51 млн грн або чверть від інвестиційної програми в тепловому господарстві, запланованої до реалізації компанією в 2016 році.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Київенерго» пов'язує зростання чистого збитку в першій половині 2016 року на 38% (до 752 млн грн) зі штрафами «Нафтогазу України», зростанням собівартості продукції, а також нарахуванням резервів на безнадійну дебіторську заборгованість.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: