«Азов» і «Донбас» повертаються на фронт – журналіст

Читать на русском
Для підсилення позицій ЗСУ на Донбасі на передову повертаються полки «Азов» і «Донбас», а також спецпідрозділ швидкого реагування Національної гвардії України.

Для підсилення позицій ЗСУ на Донбасі на передову повертаються полки «Азов» і «Донбас», а також спецпідрозділ швидкого реагування Національної гвардії України.

Про це у Facebook з посиланням на поінформовані джерела в Міністерстві внутрішніх справ заявив журналіст Ростислав Демчук.

Причиною такого рішення стала чергова ескалація в зоні проведення АТО. Як відомо, останнім часом бойовики регулярно обстрілюють із забороненої мінськими угодами зброї позиції українських військових.

Крім того, активізувалися диверсійні групи противника і снайпери, які орудують на лінії зіткнення.

За словами речника АП з питань АТО Андрія Лисенка, російсько-терористичні війська продовжують масовані обстріли українських позицій по всьому фронту, в тому числі і з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах ЗСУ немає, двоє військовослужбовців отримали поранення.

Раніше керівництво АТО ухвалило рішення, що на передовій повинні бути тільки Збройні сили України. Так звані добровольчі батальйони були виведені з зони проведення АТО в тил і підпорядковані МВС.

«Саме в цьому полягає «фішка» вчорашнього підписання Петром Порошенком указу про демобілізацію п’ятої хвилі. Таким чином, демобілізованих солдатів ЗСУ на фронті замінять бійці добробатів «Азов» та «Донбас», – підсумував Демчук.

Нагадаємо, кілька днів тому Президент Петро Порошенко заявив, що проведе нараду з міністром оборони, начальником Генштабу ЗСУ та командувачем НГУ щодо можливості «обкатки боєм» у зоні АТО бригади швидкого реагування Нацгвардії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: