Клімкін прокоментував відмову РФ від «режиму тиші» на Донбасі

Читать на русском
Клімкін вважає, що для виконання мінських домовленостей потрібен один документ з чіткою послідовністю виконання пунктів угод і гарантіями Росії їх виконання.

Для виконання мінських домовленостей немає необхідності розробляти будь-які паралельні «дорожні карти», а потрібен один документ з чіткою послідовністю виконання пунктів угод і гарантіями Росії їх виконання.

Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ході спільної прес-конференції з главою МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським у вівторок в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми можемо грати в геометрію і говорити про щось паралельне, перпендикулярне або щось інше. Але насправді у нас немає жодної узгодженої дорожньої карти, де б були закріплені фундаментально важливі речі – це послідовність того, що потрібно зробити і гарантії того, що російська сторона це зробить. Тому нам потрібна одна чітка і зрозуміла дорожня карта», – заявив український міністр.

При цьому П.Клімкін наголосив, що «ця карта буде розроблятися на основі нашої спільної позиції в «нормандському форматі» з німецькими і французькими колегами, які мають відповідний мандат ЄС».

Сьогодні стало відомо, що Москва звинувачує Київ в «нескінченному затягуванні» політичного процесу в рамках Мінських домовленостей. Таким чином, Москва фактично відмовилася від дотримання «режиму тиші» на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: