Чи оголосить Захід новообрану Держдуму РФ незаконною? Експерт

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Три депутати з Криму та один із Севастополя, обрані за мажоритарними округами, не здатні вплинути на повноважність діяльності всієї Думи.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Володимир Воля, аналізуючи інформацію про те, що Верховна Рада визнала нелегітимними вибори до Держдуми РФ, й розповів, чи зважиться Захід назвати новий склад Держдуми незаконним.

«Зараз дійсно є зауваження, що 225 депутатів, обраних за партійними списками, обиралися в тому числі на території Криму, тому є питання з приводу легітимності їх обрання. Теоретично, цей момент можна взяти до уваги, але лише за великого бажання всіх. Тому що є інший момент: з огляду на все населення Криму –близько 3 мільйонів осіб і населення РФ – близько 150 мільйонів, очевидно, що голосування в Криму особливо не вплинуло на загальний результат у всій Росії», – пояснює Воля.

Путін зробив велику помилку, спробувавши легалізувати Крим шляхом виборів – експертПоліттехнолог поділився міркуваннями щодо проведення російських виборів до Держдуми на анексованому півострові.

Тому, на його думку, питання можуть бути в теорії, але вплив людей, що проголосували в Криму, не був суттєвим для результатів партій у РФ.

Крім того, додав він, позиція Заходу була очевидна та заявлена ще раніше: вони не дають спостерігачів до Криму й вважають вибори на півострові незаконними, але не говорилося нічого про всю Росію.

«Поки що за підсумками виборів, і про це свідчать заяви Держдепартаменту, питань по легітимності Держдуми немає. Навряд чи вони змінять свою позицію. Фактично, Захід уже визнав Держдуму РФ VII скликання законним органом», – проаналізував ситуацію Володимир Воля.

Як відомо, країни ЄС, Пентагон, міжнародні організації, включаючи ОБСЄ та ПАРЄ, єдині в рішенні визнати незаконність виборів у Криму й засуджують виборчий процес на півострові.

Додамо, сьогодні в Держдепартаменті США заявили, що порушення були, але вибори до Держдуми РФ вони вважають прозорими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: