МЗС Польщі ставить під сумнів легітимність виборів у РФ

Читать на русском
Проведення виборів у Криму ставить під сумнів легітимність всієї Держдуми й свідчить про необхідність посилення санкцій.

У Міністерстві закордонних справ Польщі повідомили, що проведення виборів на території окупованого Росією Криму ставить під сумнів загальну легітимність виборів до Держдуми РФ.

У заяві польського МЗС наголошується, що Польща разом із міжнародним співтовариством засудила нелегальну анексію Криму Росією в березні 2014 року, передає «Слово і Діло».

«Збереження територіальної цілісності України є ключовою умовою для мирного вирішення російсько-українського конфлікту. В цьому контексті вибори депутатів на окупованій території ставлять під сумнів загальну легітимність виборів», – йдеться в заяві.

У МЗС Польщі запевнили, що не визнають результати парламентських виборів до Держдуми, які були проведені на території окупованого Криму.

Нагадаємо, вибори до Державної Думи РФ відбулися в неділю, 18 вересня. Згідно з екзит-полами, прогнозовано перемогла президентська партія «Єдина Росія» з результатом у 44,5%.

Як повідомлялося раніше, в Держдепі США заявили, що Росія провела вибори прозоро, проте на електоральному середовищі негативно позначилися обмеження основних свобод і політичних прав, жорсткий контроль ЗМІ та посилення тиску на громадянське суспільство.

Зазначимо, що організація з безпеки та співробітництва в Європі повідомила про численні порушення під час підрахунку голосів на виборах до Держдуми Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: