ОБСЄ вказала на численні порушення на виборах в РФ

Читать на русском
У той же час місія ОБСЄ заявляє про підвищення прозорості на парламентських виборах в Росії.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі повідомила про численні порушення при підрахунку голосів на виборах до Держдуми Російської Федерації.

Про це свідчить попередній звіт ОБСЄ про результати виборів в Росії, який опублікований сьогодні, 19 вересня, передає «Слово і Діло».

«День виборів в цілому проходив у відповідності із правилами, однак численні процесуальні порушення були відзначені при підрахунку голосів», - сказано в звіті.

«Місцеві органи влади були помічені у зловживанні адміністративним ресурсом, вони не завжди ставилися до суперників неупереджено», - зазначили в ОБСЄ.

Парубій розповів ПАРЄ, як потрібно реагувати на вибори в КримуГолова Верховної Ради України Андрій Парубій передав голові Парламентської асамблеї Ради Європи ноту про невизнання виборів до Держдуми РФ на території окупованого Криму.

У той же час місія ОБСЄ заявляє про підвищення прозорості на виборах.

У попередньому звіті ОБСЄ також йдеться про те, що виборчий процес в Росії «опинився під негативним впливом обмеження основних свобод і політичних прав, жорсткого контролю за ЗМІ і тиску на громадянське суспільство».

Спостерігачі ОБСЄ заявляють, що, незважаючи на участь у виборах 14-ти партій, виборна кампанія вийшла млявою, а найбільш помітною в ЗМІ залишалася правляча партія.

В ОБСЄ вважають, що чотири домінуючі на політичній арені парламентські партії не пропонують чітких політичних альтернатив, тому вибір виборців обмежений.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС визнав нелегітимними вибори в Держдуму РФ в окупованому Криму.

Нагадаємо, 18 вересня в Росії почалися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: