Вибори до Держдуми не можна назвати вільними й чесними – Держдеп США

Читать на русском
США висловили стурбованість з приводу утисків помітних представників політичної опозиції в Росії.
Речник Держдепу Джон Кірбі

Офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі визнав, що Росія провела вибори прозоро, проте зазначив, що на електоральному середовищі негативно позначилися обмеження основних свобод і політичних прав, жорсткий контроль ЗМІ та посилення тиску на громадянське суспільство.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Держдепу.

США «поділяють занепокоєння спостерігачів з приводу того, що залучення кандидатів до процесу реєстрації зменшилася через обмеження права висуватися й надмірних вимог до реєстрації, зокрема для незалежних кандидатів».

ОБСЄ вказала на численні порушення на виборах в РФУ той же час місія ОБСЄ заявляє про підвищення прозорості на парламентських виборах в Росії.

Крім того, Держдеп відзначає зловживання адміністративним ресурсом деякими місцевими органами влади в період виборчої кампанії, перешкоджання певним подіям у ході кампанії, а також підтверджує стурбованість з приводу утисків у Росії видатних представників політичної опозиції.

США закликали російську владу вжити відповідних заходів у відповідь на рекомендації спостерігачів ОБСЄ та інших місцевих і міжнародних спостерігачів.

Водночас Сполучені Штати Америки не визнають легітимність і не будуть визнавати результати виборів до Державної Думи РФ в окупованому Криму.

Нагадаємо, що 18 вересня в Росії почалися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання.

Колишній прем'єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду підтримати заяву парламенту про невизнання легітимності Державної Думи Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: