Аваков закликав терміново змінити «закон Савченко»

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Верховну Раду терміново змінити закон Савченко.
Арсен АваковФото з відкритих джерел

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Верховну Раду терміново змінити закон про зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів у термін основного покарання («закон Савченко»).

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Аваков повідомив, що за цим законом вже звільнено 8 200 засуджених та ув'язнених та 34 тисячі підлягають звільненню з місць позбавлення волі за рік.

Кому вигідний «закон Савченко»?Під дію так званого закону Савченко підпадають близько 4,6 тис. засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини: на волю достроково вийдуть більше 800 убивць і 150 ґвалтівників.

«Я за гуманізм, але проти потурання рецидивістам. Ми не можемо собі дозволити в поточній ситуації бути ліберальними до людей, що вчиняють тяжкі злочини – це підриває основи безпеки в суспільстві та провокує зростання злочинності. Звертаюся до парламентаріїв, і прошу, і вимагаю - як хочете, але треба негайно втрутитися і змінити дію цього закону» – наголосив міністр.

Зазначимо, раніше за зміну «закону Савченко» висловилися голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе, голова Мін'юсту Павло Петренко і генпрокурор Юрій Луценко.

Нагадаємо, раніше Георгій Тука просив парламент переглянути «закон Савченко».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: