Ємець розповів про потужне російське лобі в ПАРЄ

Читать на русском
Народний депутат Леонід Ємець заявив, що в парламентській асамблеї Ради Європи склалася непроста ситуація.
Леонід Емець

Через потужне російське лобі в Парламентській асамблеї Ради Європи склалася непроста ситуація, яка призвела до того, що французька делегація робить все, щоб зняти санкції щодо права голосу Росії.

Про це в своєму Facebook написав народний депутат України Леонід Ємець, повідомляє «Слово і Діло».

«Ситуація в ПАРЄ надзвичайно непроста. М'яко кажучи. Росіяни мають суперпотужне лобі. Французька делегація робить все, щоб зняти санкції щодо права голосу російської делегації. Кожне питання щодо Криму та російської агресії ми змушені вигризати зубами. І, на жаль, керівні органи ПАРЄ та фракцій/груп дуже нерівно дихають у бік Росії», – констатує нардеп.

На його переконання, така ситуація демонструє реальне відображення міжнародної політики щодо Росії. Як вважає Ємець, Україна має зайняти жорстку позицію та порушити питання про вихід із ПАРЄ.

Штайнмайєр назвав умови поступового зняття санкцій з РФГлава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що ЄС може поступово відмовитися від санкцій, якщо Росія розпочне виконувати Мінські домовленості.

«Ця міжнародна інституція поставила перед Росією вимоги, які базуються на статуті та принципах ПАРЄ. Росія ці вимоги не те що проігнорувала, а відверто похерила. Наприклад, відмовилася виконувати рішення Європейського суду з прав людини. І зняти з російської делегації санкції після цього, в моєму розумінні, значить, легалізувати агресію Росії», – наголосив він.

Окрім того, на думку нардепа, зняття санкцій із РФ означатиме, що Європа «відмовилася від своїх принципів і продала Україну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: