Стало відомо, коли вирішиться доля чергового траншу МВФ для України

Читать на русском
На позитивне рішення МВФ щодо надання чергового траншу кредиту для України буде впливати те, наскільки Україна відповідає критеріям ефективності.

Найближчий перегляд радою директорів МВФ програми по розширеному фінансуванню, від якого залежить отримання Україною чергового траншу в сумі $ 1,33 млрд, запланований на 30 вересня 2016 року.

Відповідне рішення буде залежати від відповідності країни критеріям ефективності, про це, як передає «Слово и Діло», написав у себе на сторінці в Facebook керівник проекту «Успішна країна», економіст і публіцист Андрій Блінов.

«Серед них (критеріїв ефективності – Ред.): ухвалення закону про торгівлю землею сільськогосподарського призначення; уточнення параметрів субсидій у ЖКГ; приріст показника чистих міжнародних резервів НБУ (по суті, викуп валюти на міжбанку) на $1776 млн із початку року», – пише Блінов.

До критеріїв ефективності для подальших траншів кредиту також належать електронне декларування, щоквартальне коригування газових тарифів, розбивка держпідприємств на 3 групи (приватизація, ліквідація, збереження контролю уряду), коригування пенсійної системи.

У МВФ пояснили, чому пішли на виняток у наданні кредиту УкраїніКерівництво Міжнародного валютного фонду прийняло ряд винятків в програмі кредитування для України так як це технічні питання, які часто виникають в рамках подібних програм і стосуються технічних аспектів.

«До речі, траншів стало менше – їх тепер заплановано 12», – уточнив Блінов.

Як повідомлялося раніше, для отримання чергового, вже четвертого, траншу від МВФ Україні необхідно провести пенсійну реформу, оптимізувати систему виплати житлових субсидій та виробити механізм підвищення тарифів на газ та опалення.

Отриманий від Міжнародного валютного фонду третій транш кредиту в розмірі $1 мільярд буде спрямований виключно на збільшення міжнародних резервів Національного банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: