Данилюк не виконав обіцянки опублікувати текст меморандуму з МВФ

Читать на русском
Міністр фінансів України Олександр Данилюк пообіцяв оприлюднити текст меморандуму з МВФ після його підписання, одна так його і не виконав.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що текст меморандуму з МВФ буде офіційно опублікований після його підписання.

Ця обіцянка потрапила в базу даних «Слово і Діло» 1 червня 2016 року, з яким можна ознайомитися на відео 8:05-8:24.

Стало відомо, що 14 вересня 2016 року Україна і МВФ продовжили співпрацю в рамках програми розширеного фінансування (EFF), що відобразилося в зміні тексту меморандуму між Україною та Фондом.

Вже на наступний день, 15 вересня, представники Опозиційного блоку зажадали від уряду опублікувати меморандум з МВФ. Тоді ж глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що протягом наступних кількох тижнів МВФ оприлюднить оновлений меморандум в рамках програми співпраці.

16 вересня 2016 року народний депутат України Олег Ляшко заявив, що меморандум досі таємний навіть для депутатів і звернувся до Президента і прем'єра з проханням оприлюднити документ. Він підкреслив, що в разі відмови оприлюднити цей документ фракція Радикальної партії з наступного пленарного тижня почне блокування трибуни парламенту.

19 вересня 2016 року віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів заявив, що текст оновленого меморандуму буде оприлюднено після завершення офіційного перекладу тексту.

Таким чином, цій обіцянці присвоєно статус «Не виконано».

У базі даних «Слово і Діло» зафіксовано 17 обіцянок Міністра фінансів України Олександра Данилюка, з яких він виконав лише 3. Більшість обіцянок (11) знаходяться в статусі виконання. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: