Росія обмежила транзит українських товарів

Читать на русском
У Міністерстві економічного розвитку вважають, що російські обмеження можуть повністю зупинити транзит українських товарів до Центральної Азії.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України повідомляє, що Росія запровадила обмеження на транзит товарів з України через РФ до Казахстану та Киргизстану.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

У Мінінфраструктури назвали загальні втрати від блокування російських фурНаведені Мінінфраструктури оцінки досить поверхневі, дійсна сума втрат насправді значно більше.

У відомстві повідомили, що вчора, 3 липня, був опублікований указ президента Росії, згідно з яким запроваджуються додаткові обмеження на транзит товарів українського походження. Ці обмеження, вважають у Міністерстві, можуть викликати повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ не лише в Республіку Казахстан, Киргизьку Республіку, а й у треті країни.

«Запровадження Російською Федерацією обмежень щодо транзиту товарів походженням з України є економічно та юридично необґрунтованим й очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі України з третіми країнами, зокрема Центральної Азії. Ці обмеження Російської Федерації є непрозорими, невиправданими й такими, що мають дискримінаційний характер і, відповідно, порушують зобов'язання, зокрема взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011 р.», – додали у відомстві.

Нагадаємо, 16 лютого Міністерство транспорту Росії заявило про повне призупинення транзиту українських вантажних автомобілів через територію своєї країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: