Кількість жертв серед цивільних на Донбасі різко зросла – ООН

Читать на русском
Станом на 15 вересня Управління верховного комісара ООН із прав людини задокументувало 9640 пов'язаних із конфліктом смертей і 22431 поранень.

Моніторингова місія ООН із прав людини називає 188 жертв серед мирного населення на сході України за період із середини травня до середини серпня поточного року, що більше на 66% порівняно з попереднім звітним періодом.

Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій у четвер, 15 вересня, передає «Слово і Діло».

«Доповідь, яка охоплює період із середини травня до середини серпня, показує, що кількість пов'язаних із конфліктом на сході жертв серед цивільного населення збільшилася на 66% порівняно з попереднім звітним періодом», – свідчить текст доповіді.

Всього моніторингова місія ООН із прав людини в Україні задокументувала 188 жертв серед мирного населення на сході України, включаючи 28 загиблих і 160 поранених протягом трьох місяців.

В ООН підрахували кількість жертв на ДонбасіОстанні дані Організації Об'єднаних Націй свідчать про те, що під час конфлікту на сході України загинуло 9 449 осіб, ще – 21 843 отримали поранення.

Всього станом на 15 вересня Управління верховного комісара ООН із прав людини задокументовало 9640 пов'язаних із конфліктом смертей і 22431 поранень серед українських Збройних сил, цивільних осіб і членів збройних угруповань від початку конфлікту (із середини квітня 2014 року).

Як повідомлялося раніше, в попередньому звіті ООН червень 2016 року названий найкривавішим місяцем на Донбасі.

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй 12 серпня беззаперечно підтвердила позицію територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: