Нацбанк спростив видачу валютних депозитів

Читать на русском
Таким чином, оновлений ліміт із 9 червня складе 100 тис. грн або близько 4 тис. дол. США в еквіваленті.

Національний банк України підвищив рівень видачі за валютними депозитами з 50 тис. до 100 тис. грн на день з 9 червня.

Про це йдеться в постанові НБУ №342, повідомляє «Слово і Діло».

«Уповноважені банки зобов'язані обмежити видачу грошових коштів у іноземній валюті та банківських металах із поточних і депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати в межах до 100 тис. грн на добу на одного клієнта в еквіваленті за офіційним курсом НБУ», – йдеться в постанові.

Скорочення фінансування від МВФ не є критичним для України – Dragon CapitalМожливе скорочення обсягу третього траншу не є критичним для України, оскільки сприятливі зовнішні чинники дозволяють НБУ накопичувати золотовалютні резерви шляхом купівлі надлишку іноземної валюти на ринку.

Таким чином, оновлений ліміт із 9 червня складе 100 тис. грн або близько $4 тис. в еквіваленті.

Нагадаємо, що з 5 березня діяв ліміт 50 тис. грн на добу після того, як НБУ підвищив ліміти на зняття валютних коштів із цих рахунків із 20 тис. до 50 тис. грн на добу.

Цією постановою НБУ також підвищив ліміт продажу готівкової валюти фізичним особам з 6 тис. до 12 тис. грн в еквіваленті на добу.

Як повідомлялося раніше, попередні оцінки розміру золотовалютних резервів України свідчать про те, що станом на 1 червня вони досягли позначки $13,536 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: