Новий губернатор Миколаївської області: активіст розповів, як обирали переможця

Читать на русском
Дмитро Баштовийкоординатор Громадянської мережі ОПОРА

Призначення Олексія Савченка новим губернатором є цілком очікуваним та прогнозованим.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів координатор громадянської мережі «ОПОРА» в Миколаївській області Дмитро Баштовий, аналізуючи призначення нового губернатора Олексія Савченко.

«На перший погляд, ситуація з конкурсом виглядала більш-менш спокійною. Але річ у тім, що багато хто просто не бачив сенсу в конкурсі, оскільки було заявлено ще раніше, що Савченко має всі шанси і, як бачимо, він переміг», – зазначив Баштовий.

«Конкурс начебто проходив із залученням громадськості й члени комісії, яка обирала губернатора, зверталися до громадських організацій, і етапи конкурсу також були, і кількість кандидатів зменшувалася, були співбесіди, але при цьому для всіх усе було настільки передбачувано, що навряд чи хтось зараз здивований результатом конкурсу», – розповів він.

Відставка глави Миколаївщини: ким Порошенко замінить Мерікова?Політолог прокоментував інформацію про те, що голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков подав у відставку.

Тому, як додав активіст, у багатьох виникне питання: а чи не було це все просто фарсом, а не конкурсом?

При цьому протестних настроїв очікувати не варто, тим більше, що деякі нардепи вже висловилися на підтримку нового губернатора.

Як відомо, Олексій Савченко був обраний до Ради за списком БПП.

За час своєї діяльності поза парламентом Савченко працював на посаді начальника відділу головного управління МВС у Києві, був заступником голови управління банку «Родовід», заступником голови управління акціонерних товариств «Конверсбанк» та «Авант-Банк». Учасник рейтингу «200 найбагатших людей України в 2010 році» за версією «Фокуса».

Нагадаємо, попередній голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков звільнився після того, як його перший заступник потрапив у великий корупційний скандал.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: