Голова Миколаївської ОДА Меріков подав у відставку

Читать на русском
Голова Миколаївської обласної адміністрації написав заяву про відставку, повідомив Святослав Цеголко.
Вадим Меріков

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков написав заяву про відставку з посади.

Зробив він це після розмови з Президентом, пише «Слово і Діло» з посиланням на Twitter Святослава Цеголка.

За словами прес-секретаря Глави держави, відставка миколаївського губернатора пов’язана з корупційним скандалом довкола його заступника Миколи Романчука.

«Президент про корупційні викриття: «Крім кримінальної, є політична відповідальність. Після розмови зі мною глава Миколаївскої ОДА написав заяву», – процитував Порошенка Цеголко.

За час роботи Мерікова на посаді губернатора області «Слово і Діло» зафіксувало 58 його обіцянок, 35 з яких він виконав. У рейтингу відповідальності українських губернаторів він посідав високе п'яте місце.

Нагадаємо, 8 червня Приморський суд Одеси заарештував на 2 місяці першого заступника Мерікова Миколу Романчука, спійманого на хабарі.

Пізніше Глава держави уточнив, що звільненням губернатора антикорупційна чистка на Миколаївщині не завершиться.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє провести люстрацію суддів, правоохоронців, податківців та митниківСказано 30 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Незважаючи на певні досягнення, роботу з АТО та іншими речима, після розмови зі мною Вадим Меріков написав заяву про звільнення з посади голови обласної державної адміністрації. Це є політичною відповідальністю. Підкреслюю, що цим не обмежиться», – зазначив Петро Порошенко.

Услід за губернатором посад, найімовірніше, позбудуться обласний прокурор та керівництво місцевої поліції.

«Я звертаюся до генерального прокурора – звільнити прокурора Миколаївської області. Я звертаюся до міністра внутрішніх справ і шефа Національної поліції – звільнити голову миколаївської поліції. Ніколи більше в Миколаєві не буде тихого болота», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: