Експерт пояснив, чому Путін відмовився їхати на Генасамблею ООН

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Причина відсутності Путіна лежить на поверхні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Михайло Дяденко, аналізуючи інформацію про те, що президент РФ не братиме участі в Генасамблеї ООН.

«Росія та російська дипломатія, як не намагалися, але не змогли переконати Захід змінити свої позиції щодо України, Донбасу та анексії Криму», – констатував Дяденко.

«Для Путіна нічого нового не відбудеться. Не буде й чогось нового, що він зміг би продемонструвати для свого внутрішнього споживача, розповісти росіянам. Тому є розуміння, що його участь у Генасамблеї виглядає зайвою», – пояснює політолог.

Водночас, як вважає експерт, Україні не варто розраховувати на якісь революційні кроки та рішення від ключових світових лідерів.

Відкриття Генасамблеї ООН: що Порошенко попросить у Обами? ЕкспертЕксперт проаналізував відкриття 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН і розповів, на що розраховувати Україні.

Також, на його думку, зустріч Порошенка з Обамою, скоріш за все, буде зведена до моменту подяки за підтримку, яку він надавав Україні.

«З іншого боку, безумовно, буде обговорений той момент, що незважаючи на результати виборів, позиція США щодо окупації Криму та Донбасу не зміниться», – резюмував Михайло Дяденко.

Як відомо, сьогодні в Нью-Йорку відкрилася 71-а сесія Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, після «кримської диверсії» та звинувачень України в тероризмі Путін почав ставити ультиматуми Заходу щодо виходу з «нормандського формату».

Однак в обвинувачення міжнародні лідери не повірили та розкритикували владу РФ, а після саміту G20 сам Путін різко змінив думку й погодився на переговори в «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: