Гербст назвав умову, за якої Трамп стане заклятим ворогом Путіна

Читать на русском
У разі перемоги Трампа можна розглядати два сценарії: найгірший – Трамп не підтримає санкції та найкращий – адміністрація Трампа підтримає санкції.

Дональд Трамп у разі обрання черговим президентом може стати заклятим ворогом Володимира Путіна в разі, якщо Росія спровокує США на радикальні дії.

Про це сказав 5-й надзвичайний і повноважний посол США в Україні та директор Євразійського центру ім. Д. Патричіу при Атлантичній раді США Джон Гербст на брифінгу в Інституті Майбутнього, передає «Слово і Діло».

«Якщо Трамп відчує, що Путін кидає йому виклик, він готовий буде стати його найгіршим ворогом», – каже екс-посол США.

За його словами, в разі перемоги Трампа можна розглядати два сценарії.

США не змінять ставлення до України, якщо Трамп стане президентом – експертБагато прихильників Дональда Трампа, кандидата в президенти США від Республіканської партії, запевняють, що політика щодо України не зміниться в разі його обрання.

«Найгірший – Трамп не підтримає санкції. Найкращий – Адміністрація Трампа підтримає санкції, а Росія спровокує США на радикальні дії, як це було з літаком у Туреччині», – зазначив Гербст.

Він також вважає, що Росія втратила близько 1-1,5% ВВП внаслідок накладених санкцій у зв'язку з окупацією частини українського Донбасу та анексією Криму, однак це не зупинило агресивні дії Кремля.

Як повідомлялося раніше, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп готується звільнити другого радника зі своєї команди – Картера Пейджа, відомого прихильника «політики Кремля» та інвестора «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: