Відкриття Генасамблеї ООН: що Порошенко попросить у Обами? Експерт

Читать на русском
Олександр Федутаексперт - міжнародник МІАУ "Росія - Україна"

За останній час у світі відбулося багато подій, які турбують зараз керівництво великих держав значно більшою мірою, ніж українські проблеми.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор дослідницьких програм Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександр Федута, аналізуючи відкриття Генасамблеї ООН та перспективу переговорів Петра Порошенка з Бараком Обамою.

«Зокрема, одним із головних питань буде резолюція Північної Кореї, яка провела нові випробування ядерної зброї, запуск балістичних ракет. На Корейському півострові зараз серйозна напруга. Південна Корея оголосила про готовність у разі завдання ядерного удару знищити Пхеньян», – аналізує Федута.

Експерт пояснив, чому Путін відмовляється від особистої зустрічі з ПорошенкомПолітичний аналітик прокоментував заяву про те, що президент РФ не має наміру зустрічатися з Президентом України.

На його думку, це стане одним із найбільш важливих питань, які будуть розглядатися на Генасамблеї.

За його словами, Україні варто чекати лише зустрічей Порошенка з лідерами Німеччини та франції, які є політичними донорами «Мінського процесу». Також важливою буде зустріч з Обамою.

«Скоріш за все, це буде остання зустріч з Обамою в якості чинного президента Штатів. Головне, що буде робити Порошенко, – домагатися того, щоб у разі обрання Гілларі Клінтон курс США був продовжений», – припускає Олександр Федута.

Відомо, що виступ Петра Порошенка в рамках Генеральної Асамблеї ООН планується 21 вересня.

Додамо також, що президент РФ не поїде цього року на Генасамблею ООН.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: