У Мінінфраструктури назвали загальні втрати від блокування російських фур

Читать на русском
Наведені Мінінфраструктури оцінки досить поверхневі, дійсна сума втрат насправді значно більше.

Міністерство інфраструктури України оцінює загальні втрати України від блокування руху російського вантажного транзиту в 115 млрд грн.

Про це повідомив глава департаменту автомобільного транспорту та стратегічного розвитку автомобільних доріг Міністерства інфраструктури Роман Хміль у Facebook, пише «Слово і Діло».

«Транзит автомобілів через РФ – 4 млрд транспортних доходів, плюс 50 млрд – вартість наших товарів, що перевозяться в країни Азії. Двосторонні перевезення в РФ: 2 млрд грн плюс товарообіг. Транзит залізничний – 9 млрд плюс товарообіг. Груба оцінка втрат – 15 млрд грн транспортних доходів плюс мінімум 100 млрд грн від продажу наших товарів на експорт», – написав Хміль.

За його словами, це вельми поверхневі оцінки, дійсна сума втрат є насправді значно більшою.

Роман Хміль підкреслив, що згідно з міжнародною угодою Україна не має права блокувати міжнародні транзитні вантажоперевезення через свою територію.

Блокада російських фур: Кабмін самоусунувся – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що акція з блокування проїзду вантажних автомобілів із російськими номерами вже стартувала в десяти регіонах України.

«Транзит за міжнародними угодами має бути вільним і безперервним, країни не мають права його обмежувати взагалі. Інакше йдуть санкції. Потім нас виженуть із СОТ і позбавлять підтримки ЄС і США. Щойно ми перестаємо поводитися цивілізовано, ми перетворюємося в очах наших партнерів у Сомалі, з усіма негативними наслідками», – зазначив Роман Хміль.

Нагадаємо, що лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, про відновлення блокади вантажних автомобілів із російською реєстрацією, які прямують транзитом через територію України.

Станом на неділю функціонери ВО «Свобода» блокують російські вантажівки в Сумській і Житомирській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: