Вибори до Держдуми РФ: кримські депутати перебуватимуть під санкціями ЄС – експерт

Читать на русском
Михайло Пашковспівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова

Є чітка позиція України щодо Криму. В цій ситуації зрозумілим є заклик до міжнародного співтовариства не брати участі в цих виборах і не відправляти своїх спостерігачів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков, аналізуючи ситуацію з проведенням виборів до Держдуми в Криму та нову хвилю загострення в зоні АТО.

«Безумовно, ситуація буде загострюватися й далі напередодні виборів. Становище має тенденцію до погіршення й у цьому контексті зростає роль міжнародних посередників «нормандського формату». В цьому випадку варто говорити про актуалізацію зустрічі в форматі «четвірки», – аналізує експерт.

Росія,налаштована легалізувати входження Криму до складу РФ декількома шляхами.

«По-перше, Крим увійшов до Південного федерального округу, а це спроба, образно кажучи, його «розчинити». Другий момент – запрошення на навчання «Кавказ-2016» міжнародних спостерігачів. Третій аспект – виборча кампанія, яка проходить у Криму», – пояснює він.

Однак, уточнив фахівець, є чітка позиція Заходу про те, що ці вибори в Криму незаконні й, найімовірніше, буде ухвалено рішення про те, що кримські депутати перебуватимуть під санкціями ЄС, США та інших країн.

Як відомо, вибори до Держдуми РФ пройдуть 18 вересня.

У РФ уже заявили, що не братимуть до уваги позицію Заходу щодо виборів і, як повідомляють правозахисники, продовжують шантажувати кримчан звільненням за неявку на вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: