Окупанти загрожують кримчанам звільненням за неявку на вибори до Держдуми

Читать на русском
Голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник повідомляє про те, що окупанти загрожують кримчанам за неявку на вибори до Держдуми.

Голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник повідомляє про те, що окупанти загрожують кримчанам за неявку на виборах до Держдуми.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на 112.ua.

«До нас було кілька звернень з приводу того, що де-факто «кримська влада» використовує так званий адмінресурс, щоб змусити людей піти на ці вибори. Наприклад, під загрозою звільнення або зниження зарплати. Зараз ми збираємо цю інформацію, і якщо буде кілька фактів підтверджених, то ми напишемо про це більш детально», - сказала Скрипник.

«Росія вкотре намагається легалізувати свою присутність в Криму», - додала вона.

Бойкот окупантів: експерт розповів про можливий сценарій російських виборівВідомий політтехнолог проаналізував ситуацію з проведенням виборів до Держдуми РФ і закликом ВР вважати їх нелегітимними в Криму.

Політтехнолог Тарас Березовець пояснив, що режим території окупації регулюється Женевською конвенцією від 12 серпня 1949 року.

«Згідно з цим документом, вибори на окупованих територіях в органи влади відповідної держави не проводяться», - написав він у Facebook.

Нагадаємо, вибори до Держдуми Росії заплановані на 18 вересня.

Україна закликала парламенти світу не визнавати вибори РФ в Держдуму через Крим.

У РФ вже відреагували на заяву українського уряду, повідомивши, що взагалі не стануть брати до уваги рішення інших парламентів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: