В Україні не буде голосування на виборах до Держдуми – Клімкін

Читать на русском
Україна заборонила відкриття повноцінних виборчих дільниць у російських дипломатичних установах на українській території.
Павло КлімкінФото: eeas.europa.eu

Російська Федерація включила анексований Крим до багатомандатного федерального виборчого округу на парламентських виборах. Тому Україна заборонила відкриття повноцінних виборчих дільниць у російських дипломатичних установах на українській території.

Про це розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Якщо вибори в Російській Федерації відбуваються за федеральним округом, до якого РФ – всупереч міжнародному праву та законам України – включає Крим, то я вважаю, що такі вибори є нелегітимними, а тому – юридично і політично нікчемними», – наголосив він.

Клімкін наголосив, що у відповідності до Віденської конвенції, дипустанови мають поважати законодавство країни перебування.

ПАРЄ не відновить Росії право голосу цього року – КулебаПарламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила проект доповіді депутата з Німеччини Марілуїзи Бек, згідно з яким підтверджуються ворожі дії РФ на території України, а також порушення прав людини в окупованому Криму та на Донбасі.

«За Конституцією України Крим є невід'ємною частиною України, і тому проведення виборів в окрузі який включає Крим, у відповідності до українського законодавства є неприпустимим. В тому числі – в дипломатичних установах РФ», – пояснив міністр.

Клімкін розповів, що 10 вересня Україна повідомила про це Росії з детальним юридичним поясненням.

Зазначимо, що вибори до російського парламенту відбудуться 18 вересня. Також в Криму вперше пройдуть «вибори», анексований півострів у Москві представлятимуть чотири депутати.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Президент України Петро Порошенко доручив Клімкіну повідомити Росії про неможливість проведення виборів на українській території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: