ОБСЄ відмовилася стежити за виборами в Криму

Читать на русском
ОБСЄ не буде представлена на виборчих дільницях виборів до Держдуми VII скликання в Криму, які пройдуть 18 вересня 2016 року.

Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ не буде спостерігати за ходом голосування до Державної Думи Російської Федерації в окупованому Криму.

Про це заявив глава місії БДІПЛ ОБСЄ Ян Петерсен у інтерв'ю газеті «Известия» в понеділок, передає «Слово і Діло».

«Всі регіони, вся Росія. Ті довгострокові спостерігачі, які були розподілені країною, мають спостерігати за всією вашою територією. Але оскільки ОБСЄ працює, ґрунтуючись на консенсусі всіх країн-членів, Крим не є частиною нашого спостереження», – заявив він.

«Про півострів в нашій доповіді нічого не буде», – додав він, відповідаючи на запитання, чи визнає місія результати виборів в Криму.

Порошенко вимагає допустити ОБСЄ в КримПрезидент України Петро Порошенко заявляє про необхідність посилення присутності спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля адмінграніци в Криму і вимоги від російської сторони допустити представників СММ до об'єктів на півострові.

Нагадаємо, що вибори жо Держдуми VII скликання пройдуть в єдиний день голосування, 18 вересня 2016 року, відповідно до ухваленого в 2014 році закону, що повертає змішану систему виборів до нижньої палати парламенту РФ.

Відповідно до закону, половина з 450 депутатів буде обиратися за партійними спискамии, а половина – за одномандатними округами. Крім того, згідно із законом, до парламенту наступного скликання пройдуть партії, які подолають 5-відсотковий бар'єр (замість 7-відсоткового до цього).

Як повідомлялося раніше, Рада безпеки Організації об'єднаних націй беззастережно підтвердила позицію територіальної цілісності України.

Посли країн «великої сімки» закликали Російську Федерацію припинити агресивні дії, спрямовані проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: