Уряд зменшив перелік платних соціальних послуг

Читать на русском
Уряд привів у відповідність перелік платних соціальних послуг з переліком соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Кабінет міністрів затвердив новий перелік платних соціальних послуг з 14 видів, серед яких догляд на дому, надання притулку, соціальна профілактика, соціальна інтеграція та реінтеграція, соціальна реабілітація й транспортні послуги.

Про це йдеться в постанові №596 від 8 вересня, передає «Слово і Діло».

Це догляд (на дому, стаціонарний, денний і паліативний), послуга соціальної адаптації, надання притулку, консультування, представництво інтересів, посередництво (медіація) – допомога у врегулюванні конфлікту, соціальна профілактика, соціальна інтеграція та реінтеграція, соціальна реабілітація й транспортні послуги.

Раніше до переліку входило 25 видів послуг. Були виключені такі послуги: організація харчування, прання білизни та одягу, перукарські послуги, освітні послуги та допомога в працевлаштуванні (крім роботи за кордоном).

Розенко розповів, кому підвищать пенсії в першу чергуЗ 1 травня підвищення пенсій на 6% відбудеться у тих пенсіонерів, пенсія яких залежить від прожиткового мінімуму, а також у людей, розмір пенсійної виплати яких не перевищує прожиткового мінімуму.

В повідомленні, яке додається до постанови, відзначається, що таким чином уряд привів у відповідність перелік платних соціальних послуг із переліком соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Як повідомлялося раніше, Кабмін ухвалив рішення надати можливість громадянам України самим вибирати та купувати лічильники електроенергії, зруйнувавши монополію обленерго з їх продажу.

Нагадаємо, уряд України готує нові правила відбору банків, які отримають монопольне право на виплату пенсій, допомоги від держави та заробітних плат держслужбовцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: