Україні не потрібен посол Росії – Клімкін

Читать на русском
Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що Україні не потрібен посол Росії. Наразі в Києві немає російського посла, українська сторона не погодилася з кандидатурою Михайла Бабича на цю посаду.
Павло КлімкінФото з відкритих джерел

Дипломатичні відносини між Києвом та Москвою зведені до нуля, тому немає потреби мати російського посла в Україні.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

Водночас Клімкін зауважив, що не варто поспішати із запровадженням візового режиму з Росією.

Україна не розірве дипвідносини з Росією – КлімкінУкраїна не має наміру розривати дипломатичні відносини з Росією. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Ми дозволили громадянам Росії в’їзд лише за закордонними паспортами через міжнародні та міждержавні пункти пропуску. З точки зору МЗС, я не проти запровадження віз. В принципі, ми прорахували, що для цього потрібно, але це має бути крок, викликаний не символічними заходами, а чітким розумінням, що це нам принесе», – розповів міністр.

Наразі в Києві немає російського посла, українська сторона не погодилася з кандидатурою Михайла Бабича на цю посаду після звільнення Михайла Зурабова.

Нагадаємо, раніше Клімкін заявляв, що українська сторона тимчасово припинила обговорення кандидатури нового російського посла через відсутність позитивної динаміки в контексті дій Росії на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: